Home | Inhoud | Voorwaarden | Privacyverklaring | Vacatures | Contact
 
Maatwerk in kunststof (behuizingen en onderdelen) Kies uw productgroep!
Comdes biedt met LTP een bijzondere mogelijkheid om ook voor kleine en middelgrote series volledige klantspecifieke kunststof behuizingen en onderdelen te realiseren. De producten worden uit kunststof plaatmateriaal samengesteld: anders dan bijvoorbeeld bij spuitgieten en vacuümvormen komt er geen matrijs aan te pas, dus de aanloopkosten zijn beperkt. De vormvrijheid is groot en het ontwerp kan volledig worden aangepast aan de gewenste uitstraling en de noodzakelijke functionaliteit.
 
LTP: maatwerk in kunststof, zonder mal!

 
Productie met plaatmateriaal: geen mal nodig!

De onderdelen van de behuizing worden geproduceerd met de technieken zagen, frezen en omzetten/vouwen. Vervolgens wordt het eindproduct samengesteld met klik- en lijmverbindingen en kunnen accessoires worden aangebracht, zoals montagebussen voor printplaten, afdichtrubbers en scharnieren. Er zijn een aantal standaard materiaalkleuren beschikbaar, maar LTP kan uw behuizing ook met diverse siercoatings afwerken. Tenslotte heeft LTP in eigen huis mogelijkheden voor het aanbrengen van een EMC-coating en een zeefdruk.

Volledige ontwerpondersteuning van Comdes

Onze productspecialisten bieden volledige ontwerpondersteuning in het ontwikkelingstraject van uw product: dat begint al bij vormstudie en conceptontwerp, maar evenzo worden de maattekeningen bij Comdes in eigen huis geproduceerd op ons 3D-CADsysteem. Ook met LTP begint de ontwikkeling met de probleemstelling: u heeft een product maar wil daar een eigen uitstraling aangeven of u kunt niet uit de voeten met de maatvoering van een standaardbehuizing. Uiteraard kunnen wij uitgaan van uw eigen ontwerp en op basis daarvan een vertaalslag maken naar de LTP-techniek, maar ook kunnen we aan de hand van uw wensen een conceptontwerp genereren. Dit wordt gepresenteerd in een 3D-ontwerp met een offerte. De doorlooptijd bedraagt meestal 2-5 dagen.

LTP biedt veel vormvrijheid
 
Prototype is gelijk aan het serieproduct, dus volledig te testen

Op het moment dat het ontwerp is uitgekristalliseerd, wordt een CAD/CAM-tekeningset vervaardigd ten behoeve van de productie van een prototype. Dit prototype, waarvoor we in de regel 3-4 weken nodig hebben, heeft exact dezelfde specificaties als het eindproduct. Aan de hand van dit prototype kan de passing gecontroleerd worden en kan beoordeeld worden of het product daadwerkelijk voldoet aan al uw wensen qua vormgeving en functionaliteit.

Flexibiliteit bij modificaties

Eventueel noodzakelijke of wenselijke aanpassingen kunnen voor en tussen te produceren series doorgevoerd worden, zonder hoge modificatiekosten. Het productieproces van LTP verloopt in meerdere stappen. Alle onderdelen van een behuizing worden allereerst afzonderlijk geproduceerd, veelal via CNC-gestuurde machines. Montage en finishing van de behuizing geschieden handmatig. Voor serieproductie moet u rekening houden met 3-6 weken.

Electronicase

Electronicase is een speciale webapplicatie/website van LTP waarmee u razendsnel, op basis van basisontwerpen, uw eigen behuizing kunt definiëren. Daarna krijgt u op basis van uw ontwerp geheel vrijblijvend een offerte toegezonden. Uiteraard staan onze specialisten klaar om u te adviseren.

Probbeer het eens uit op de Electronicase website!

LTP: geschikt voor vele marktgebieden

medisch industrieel kantoorapparatuur
 

website producent | overzicht behuizingen

Meer informatie en voorbeelden op:

 

 
Home | Inhoud | Voorwaarden | Privacyverklaring | Vacatures | Contact